آش های معروف هر شهر ایران

آش های معروف هر شهر ایران

مطمئنا به هر شهری در ایران که سفر کنین واسه یه بار هم که شده غذای محلی اون شهر رو امتحان کنین شاید یکی از بخشای خاطره انگیز سفر همین خوردن خوراکی مخصوص شهرهای جور واجور کشور باشه. با سرد شدن هوا شاید یکی از دلچسب ترین غذاها آش باشه.

آش از غذاهای اصیل و سنتی ایرانه که در سراسر ایران و براساس طبیعت مناطق جغرافیایی پخته می شه. این غذا از تنوع زیادی برخورداره که شامل: آش رشته، آش دوغ، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش میوه، آش ترش، آش انار، آش ترخینه، آش شلغم، آش غوره و غیره س. مواد تشکیل دهنده بیشتر آشا عبارتند از: شکل های جور واجور سبزیا، شکل های جور واجور حبوبات و پیاز داغ.

در این مطلب بعضی آشای معروف کشورمون رو تقدیم حضورتون می کنیم:

آذربایجان

یارما آشی و یارما شورباسی(آش وشوربای بلغور) از غذاهای رایج و محلی استان آذربایجان شرقیه. در آذربایجان غربی هم اوماج آشی (آش اوماج ) از جمله غذاهای سنتی به حساب میان.

قم

قمیا یه آش و آبگوشت به اسم آش قنبید دارن . خوبه بدونین یکی از کاربردای قنبید در درمان مریضی سنگ کلیه س!

همدان

آش میوه از غذاهای معروف این استانه. آش میوه یکی از آشای مناطق آذربایجان و استان اردبیل هم هست. این آش به دلیل داشتن شکل های جور واجور و اقسام میوه های خشک و برگه هایی چون: زردآلو، آلوی خورشی، آلبالو و آلو قیسی، سبک و شستشو دهنده دستگاه گوارشه. واسه پختن آش میوه احتیاجی به سبزی نیس و ولی در صورت تمایل میشه به اون تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر اضافه کرد، وگرنه آین آش بدون سبزی جفت و جور می شه.

فارس

آش انار از غذاهای معروف شیرازی ان. همونطور که از نام این آش پیداست، یکی از مهم ترین مواد مورد استفاده در این آش آنار دان شده یا رب اناره. انار یکی از میوه های خوشمزه پاییزیه که علاوه بر مصرف خام اون میشه در پخت شکل های جور واجور غذاها و آشا استفاده کرد. به کار گیری آب انار تازه در این آش طعم ملس و خوشمزه ای به اون میده، ولی در صورت نبود انار میشه از رب رقیق شده اون استفاده کرد.

خراسان جنوبی

اگه به خراسان جنوبی رفتید آش شلغم یادتون نره. آش شلغم، یکی از آشای پرخاصیت ایرانیه که بیشتر، اون رو به عنوان غذای مناسب واسه بیماران سرماخورده می شناسن و معمولاً در روزای پاییز و زمستون پخته می شه. شلغم که به دلیل داشتن شکل های جور واجور ویتامینای A، B وC ، بهترین درمان واسه آرامش خارش و دردهای مفصلی، سرماخوردگی، ورم لوزها و آنژین شدید و گلودرده،

مازندران

آش ترش یا آش گزنه از آشای معروف استان مازندرانه که بیشتر در آخرین چهارشنبه سال بوسیله مازندرانیا پخته می شه. بعضی فکر می کنند که طبخ ترش آش یا همون آش ترش در واقع اعلام دلسردی از سال کهنه و استقبال از سال نوه. امروزه بعضی مردم این منطقه آش ترش رو در آخرین چهارشنبه سال به قصد مردگان خود خیرات می کنن.

سمنان

آش گزنه و آش زرشک از غذاهای سنتی این منطقه س.

اردبیل

اردبیله ومزه آش دوغ اش. در هوای خنک اردبیل، خوردن آش دوغ محلی خیلی مزه می دهد. در این آش از ماست یا دوغ تازه، سبزی آش یا سبزیای محلی و یا کوهی، برنج، نخود، تخم مرغ، سیر، نمک استفاده می شه، آش دوغ رو هنوزم در مناطق آذربایجان در مراسمای عروسی و دیگه مراسما سرو می کنن.

زنجان

غذاهای محلی استان زنجان رو شکل های جور واجور آش چون: آش بلغور، آش رشته، آش انار، یوتی آش تشکیل میده. آش رشته یکی از معروف ترین و شناخته ترین آشای ایرانیه که تقریباً در سراسر شهرهای ایران پخته می شه. این آش نه فقط در مراسمای سنتی و مذهبی جفت و جور می شه بلکه در همه فصول سال و در سفره های نذری و افطاری هم جایگاه خاصی داره..

یزد

آش شولیو آش شلغم از غذاهای خوشمزه یزده.

لرستان

آش بادمجان و آش ترخینه از خوراکی های معروف استان لرستانه. ترخینه از ترکیب بلغور گندم و جو در دوغ به دست میاد. بدین صورت که بلغور رو به مدت چند ساعت با دوغ می پزن. بعد از پختن این ترکیب خمیری به دست میاد که اون رو به صورت گلوله در آورده و در زیر آفتاب خشک می کنن. تیکه های خشک ترخینه رو میشه با اضافه کردن حبوبات و سبزیای معطر به صورت آش ترخینه آماده کرد.

آش آبغوره، آش جو، آش شله قلمکار از دیگر آشای ایرونی هستن، اگه پیشنهادی دارین از راه بخش نظرات این نوشته رو تکمیل کنین.

باشگاه خبرنگاران

Share