آموزش پخت شله زرد

مواد لازم واسه چهار ظرف نمونه تصویر :

  • برنج                                  ۲ لیوان
  • شکر                                  ۴ لیوان
  • گلاب                                 ۱ لیوان
  • کره                                     ۵ تا ۶ قاشق سوپ خوری
  • خلال بادام                          سه چهارم لیوان
  • خلال پسته واسه تزیین          به دلخواه
  • زعفران و هل                       به اندازه لازم
  • دارچین واسه تزیین               به اندازه لازم
  • آب سرد                            ۱۴تا ۱۶ لیوان

روش درست کردن شله زرد:

برنج رو قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدین و چند بار آب اونو خالی کنین، پس از اون روی اون آب گرم بریزین و واسه چهار پنج ساعت بذارین خیس بخوره.

آب برنج رو خالی کنین بعد اونو همراه ۱۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزین و بذارین جوش بیاد، پس از جوش اومدن بدون این دست اون دست کردن گرما رو کم کنین و بذارین به آرومی بپزه. اگه گرما زیاد باشه برنج به ته قابلمه می چسبه. کافیه برنج و آب به آرومی بجوشه. وسط های کار کمی زعفران به برنج و آب اضافه کنه تا همراه با مرحله آخر بجوشه. مقدار زعفران رو خودتون تصمیم بگیرین کم کم اضافه کنه و هم بزنین و بذارین چند دقیقه ای بجوشه، اگه کم بود مقدار دیگری اضافه کنه به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شه.

اگه اتفاقا در مدت طبخ آب برنج تموم شد مقداری آب گرم به اون اضافه کنین در این مدت تموم وقت اونو زیر نظر داشته باشین و همیشه بهم بزنین وگرنه برنج به کف قابلمه می چسبه، هرچه به آخر طبخ نزدیک تر بشوید امکان چسبیدن ته قابلمه بیشتر می شه در نتیجه در اواخر کار همیشه شله زرد رو هم بزنین کمی مونده به آخرهای کار وقتی تقریبا برنجا خوب نرم و له شد شکر ، گلاب، هل و کره رو به اون اضافه کنه و هم بزنین معمولا احتیاجی هم اینکه کردن آب نیس چون مقدار آب داده شده بسه ولی برنجای جورواجور مقدار آب بیشتر یا کمتری نیاز دارن.

مطلب دیگر :  آکوتان چیست؟ آیا برای درمان جوش مفید است؟

واسه خلال باداما روشای مختلفی هست، خلال بادام رو بعضی در آخر طبخ شله زرد توی شله زرد می ریزن و بعضی زودتر دلیل این کار اینه که بعضی دوست دارن خلال بادام سفت باشه و بعضی برعکس دوست دارن خلال بادام نرم باشه این بستگی به سلیقه خود شما داره. اگه مطمئن نیستین می تونین خلال بادام رو در ظرفی جداگونه بجوشونین و وقتی که نرمی (سفتی) اون باب میل شما بود اونو کنار بذارین و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام رو به شله زرد اضافه کنه و کمی هم بزنین و بذارین چند دقیقه ای بجوشه.

دقت کنین وقتی شله زرد آماده س که زیاد شل نباشه وقتی اونو در ظرف می ریزید نباید ولو شه و حالت آش داشته باشه البته دقت کنین شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفت تر می شه. ولی خوب وقتی تموم شد زیاد نباید شل باشه.

بعد از پایان کار شله زرد رو در ظرف بریزین و با دارچین و خلال پسته اونو تزئین کنین

آشپزی آموزش آشپزی شله زرد ماه رمضان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *